Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Νικητής στον «Ίκαρο» ο Μοραντιαμπαντί, πρωταθλητές Ελλάδας Κ. Νικολαΐδης και Ζ. Ιορδανίδου

H 18χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας Ζωή Ιορδανίδου

Με την αναμενόμενη επικράτηση του Ιρανού γκραν μετρ Μοραντιαμπαντί (μόνος πρώτος και αήττητος με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες) ολοκληρώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος 2010». Ακολούθησαν με 7 βαθμούς οι Βούλγαροι Ένστεφ και Νικόλοφ, ο Κώστας Νικολαΐδης, ο Ουζμπέκος Ζαγκρεμπέλνι, η Ζωή Ιορδανίδου και η Ρωσίδα (αγωνίζεται υπό σημαία Σερβίας) Μανάκοβα. Από 6,5 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Θ. Χαριτάκης, Μ. Οικονομοπούλου, Θ. Σπηλιάδης, Χ. Μαρκαντωνάκη και Ν. Ορνιθόπουλος.

Πρωταθλητής από το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, το οποίο είχε ενσωματωθεί στον φετινό «Ίκαρο», αναδείχθηκε ο Κώστας Νικολαΐδης, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο αγωνιστικό σκάκι. Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου, με 4 νίκες στους τελευταίους γύρους! Η Ιορδανίδου προκρίθηκε και για το Κλειστό Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και για το Κλειστό Γυναικών και θα επιλέξει πού θα αγωνιστεί. Πρόκριση για το Κλειστό εξασφάλισε ο Χαριτάκης, ενώ ο 17χρονος Σπηλιάδης αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη των αγώνων (κέρδισε 135 μονάδες ΕΛΟ!). Δεύτερη Ελληνίδα αναδείχθηκε η Οικονομοπούλου και τρίτη η Μαρκαντωνάκη. Καλύτερος βετεράνος σκακιστής βγήκε ο Ορνιθόπουλος και καλύτερη σκακίστρια η Ιορδανίδου. Πρωταθλητής Αιγαίου αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κουκουφίκης και πρωταθλήτρια Αιγαίου η Ελευθερία Βαζούρα.

Στην τελετή λήξης, την οποία παρακολούθησαν όλοι σχεδόν οι σκακιστές, αλλά και αρκετοί κάτοικοι του νησιού μίλησαν ο Έπαρχος Ικαρίας Νίκος Ρουζίνος, ο Δήμαρχος Αγίου Κηρύκου (εκ των ιδρυτικών μελών του Σ.Ο. Ικαρίας) Σπύρος Τέσκος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσαρνάς, καθώς και παλιοί φίλοι του αθλήματος, όπως ο Γιώργος Λομβαρδάς και ο Δαμιανός Κασαλιάς. Την εκδήλωση άνοιξε χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί στο σάιτ http://ikaroschess.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d