Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ζωή Ιορδανίδου

Η Ζωή Ιορδανίδου (στη διπλανή σκακιέρα ο πρωταθλητής Αιγαίου Αλ. Κουκουφίκης)

Η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου έχει μια πλούσια συλλογή από Πανελλήνιους τίτλους πριν έρθει στην Ικαρία. Ήταν Πρωταθλήτρια Ελλάδας παγκορασίδων (μέχρι 12 ετών) το 2003, κορασίδων (μέχρι 14 ετών) το 2005, κορασίδων (μέχρι 16 ετών) το 2007, νεανίδων (μέχρι 18 ετών) το 2008 και το 2009. Στην Ικαρία όμως πήρε τον πρώτο της Πανελλήνιο τίτλο στην κατηγορία των γυναικών, αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του 13ου ανοιχτού πρωταθλήματος Ελλάδας γυναικών, αλλά και αυτόν της δευτεραθλήτριας του 20ου ανοιχτού πρωταθλήματος Ελλάδας, με βάση τους οποίους μπορεί να αγωνισθεί στο κλειστό πρωτάθλημα Ελλάδας ή στο κλειστό πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών.

Τη ρωτήσαμε αν χάρηκε πιο πολύ τον νέο της τίτλο και μας απάντησε ότι κάθε μια από τις πανελλήνιες επιτυχίες της είχε τη δική της αξία όταν επετεύχθη και γι΄αυτό δεν μπορεί να κάνει συγκρίσεις μεταξύ τους. Είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την απόδοσή της στο τουρνουά της Ικαρίας, του οποίου το επίπεδο της φάνηκε υψηλό ιδιαίτερα στις επάνω σκακιέρες ενώ στις χαμηλότερες σκακιέρες τα πράγματα ήταν λίγο πιο εύκολα σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά. Κάποιες από τις παρτίδες της ήταν πολύ δύσκολες και κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω αφού σε ορισμένες από αυτές δεν έπρεπε να κερδίσει και τελικά τις κέρδισε.

Στην ερώτηση μας για το σε ποιο από τα δυο κλειστά πρωταθλήματα (πρωτάθλημα Ελλάδας ή πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών) θα επιλέξει να παίξει μετά την πρόκρισή της και στα δυο, μας είπε ότι μάλλον θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα γυναικών. Βρίσκεται σε μια περίοδο καλής αγωνιστικής κατάστασης. Του τουρνουά της Ικαρίας προηγήθηκε η καλή της απόδοση στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο οποίο έκανε 6 βαθμούς σε 7 αγώνες, παίζοντας στην σκακιέρα της νεανίδας μέχρι 18 ετών της πρωταθλήτριας ομάδας ΠΣ Περιστερίου.

Οι καλές της εμφανίσεις έχουν έρθει μετά από πολύμηνη απουσία της από το αγωνιστικό σκάκι, γι΄αυτό και η Ζωή άμεσα θα εντατικοποιήσει τη προπόνηση της στο σκάκι. Τους τελευταίους μήνες δεν έχει προπονητή. Έχει έρθει άλλες δυο φορές στην Ικαρία πριν από πολλά χρόνια.

Τη ρωτήσαμε για τις φιλοδοξίες της στο σκάκι και μας είπε ότι δεν βάζει υψηλούς στόχους γιατί όταν το κάνει τις γυρίζουν όλα ανάποδα! Έτσι επιλέγει να παίζει για το τώρα! Για το αν μπορεί να παίξει κάποτε στην εθνική ομάδα των γυναικών μας είπε ότι ίσως προσπαθήσει γι΄αυτό και μπορεί - γιατί όχι – να το πετύχει.

Συνέντευξη, φωτογραφία: Χρήστος Πιλάλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d