Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Σκάκι στα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση

Περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι σκακιστές, κάθε ηλικίας, αναμένεται να κατακλύσουν το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Ίκαρος 2012»
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δελτίο Τύπου 20 Ιουνίου 2012

Σκάκι στα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση
Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση και την Απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό Ζυγό θα συμπεριλάβουν και σκακιστικούς αγώνες, καθώς και σκακιστικές επιδείξεις.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τόσο οι προγραμματισμένοι αγώνες, όπως είναι το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου (7-14 Ιουλίου, http://ikariachess.blogspot.gr/) και το Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Ράπιντ (15 Ιουλίου), όσο και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις (σιμουλτανέ, χάντικαπ, μπλάιντ), οι οποίες καταρτίζονται σε συνεργασία με τον Δήμο Ικαρίας.

Νόρμες διεθνών τίτλων
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φετινού Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2012» και συγκεκριμένα ο αριθμός των παικτών με διεθνή τίτλο, η εκπροσώπηση ξένων χωρών, καθώς και οι διεθνείς βαθμοί αξιολόγησης παρέχουν τη δυνατότητα σε ανερχόμενους Έλληνες να διεκδικήσουν νόρμες διεθνών τίτλων. Το γεγονός ότι στο ίδιο σκακιστικό τουρνουά θα αγωνιστούν οι  γκραν μετρ  Πήτερ Προχάσκα (Ουγγαρία, 2554), Αζέρ Μιρζόεβ (Αζερμπαϊτζάν, 2538), Ντέγιαν Άντιτς (Σερβία, 2518), Βίταλι Κισέλεβ (Ρωσία, 2517), Σεργκέι Ζαγκρεμπέλνι (Ουζμπεκιστάν,  2490, Σόγιατ Γκάνε (Ιράν, 2342), καθώς και άλλοι 12 σκακιστές και σκακίστριες με διεθνή τίτλο, από 9 χώρες, θα δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς κυρίως παίκτες να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να βελτιώσουν τον διεθνή βαθμό αξιολόγησής τους και να διεκδικήσουν νόρμες διεθνών τίτλων.

Οικονομικότερο πακέτο
Τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης και ο μεγαλύτερος αριθμός τιτλούχων, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνον δεν ανεβάζει το κόστος συμμετοχής στους αγώνες, αλλά αντιθέτως το κάνει περισσότερο ελκυστικό από κάθε άλλη φορά. Τα 200 ευρώ ανά άτομο για 8 διανυκτερεύσεις, γίνονται ακόμα λιγότερα για οικογένειες, Αιγαιοπελαγίτες, μέλη του ίδιου σωματείου, νέους και νεάνιδες, ΑΜΕΑ, ενώ, μετά τη χορηγία της ΑΝΕΚ (http://www.anek.gr/), σε όλες οι κατηγορίες ναύλων παρέχεται έκπτωση 30%. Το εισιτήριο με επιστροφή στην οικονομική θέση διαμορφώνεται στα 32 ευρώ, σε καθίσματα αεροπορικού τύπου στα 45 ευρώ, το κρεβάτι σε εσωτερική καμπίνα στα 87 (σε τετράκλινη) έως 90 ευρώ (σε δίκλινη - προσοχή: πρέπει να γίνει κράτηση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στο τηλέφωνο του κ. Καπαγιαννίδη 6947-829772), ενώ εκπτώσεις προβλέπονται και στα οχήματα των σκακιστών. Φθηνό είναι επίσης το φαγητό, καθώς και η νυχτερινή διασκέδαση, ενώ εντελώς δωρεάν είναι οι μετακινήσεις προς τον αγωνιστικό χώρο.
Η φιλόξενη διάθεση των διοργανωτών, η παρουσία ισχυρών σκακιστών, το οικονομικό πακέτο συμμετοχής και, κυρίως, οι φυσικές ομορφιές και οι παραδόσεις της Ικαρίας αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι θα συνδυάσουν σκάκι και διακοπές! 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d