Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ίκαρος 2017 - Ο "Ίκαρος" ετοιμάζεται φέτος για την 40η του πτήση!

Το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου από ψηλά

Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για τον “Ίκαρο” καθώς φέτος οι εκδηλώσεις συμπληρώνουν 40 (!) χρόνια συνεχούς παρουσίας στα σκακιστικά δρώμενα! Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το 1978 σαν ένα φιλικό τουρνουά μεταξύ μερικών ντόπιων και μερικών προσκεκλημένων σκακιστών εξελίχθηκαν στο πιο παραδοσιακό θερινό ανοιχτό τουρνουά το οποίο έλκει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων αλλά και αρκετών ξένων σκακιστών οι οποίο επιθυμούν να συνδυάσουν ένα ενδιαφέρον τουρνουά με ξεκούραστες διακοπές σε ένα από τα όμορφα και ιδιαίτερα ελληνικά νησιά, την Ικαρία!
 
Το φετινό 40ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Ίκαρος» 2017 θα διεξαχθεί από Κυριακή 9 έως Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 και θα συμπεριλάβει ως, συνήθως και αρκετές ακόμη σκακιστικές εκδηλώσεις τόσο κατά το διήμερο 7-8 Ιουλίου (για όσους αποφασίσουν να έρθουν νωρίτερα) αλλά και κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο “Ίκαρος” καλεί και φέτος τους Έλληνες και ξένους φίλους τους να επισκεφθούν το νησί της Ικαρίας και να συνδυάσουν ένα ανταγωνιστικό σκακιστικό τουρνουά με ευχάριστες και οικονομικές διακοπές. Η Ικαρία, γνωστή παγκοσμίως για την αίσθηση χαλαρότητας και ελευθερίας που χαρακτηρίζει το νησί, τα ιδιαίτερα τοπία της αποτελεί αναμφίβολα έναν ενδιαφέροντα προορισμό που θα ικανοποιήσει όσους επισκέπτες αναζητούν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το κόστος συμμετοχής είναι κατά το δυνατόν χαμηλό με το βασικό πακέτο φιλοξενίας να τιμάται στα 180 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για το διάστημα 9-16 Ιουλίου (χωρίς διατροφή) και περιλαμβάνει επιπλέον το παράβολο συμμετοχής και τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο των αγώνων αλλά και τη μεταφορά από και προς το λιμάνι του Ευδήλου, αν αυτό είναι αναγκαίο λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Προβλέπονται μειωμένες τιμές για όσους προτιμήσουν τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο και φυσικά εκπτώσεις για οικογένειες, νέους, ομάδες σωματείων, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις για όσους προκαταβάλλουν τα έξοδα συμμετοχή τους. Επιπλέον, και φέτος η οργανωτική επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια ώστε οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους σκακιστές που θα ταξιδέψουν στην Ικαρία να είναι μειωμένες.

Αγωνιστικά το τουρνουά θα χωριστεί και φέτος σε δύο διαφορετικούς ομίλους: έναν (Όμιλος Α’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≥ 1500 και έναν (Όμιλος Β’) για σκακιστές με βαθμό διεθνούς αξιολόγησης ≤ 1600 (Οι σκακιστές με βαθμό αξιολόγησης μεταξύ 1500 και 1600 μπορούν να επιλέξουν όμιλο συμμετοχής). Στον Α’ Όμιλο θα διεξαχθούν 9 γύροι ενώ στο Β’ Όμιλο οι γύροι θα είναι 7 ώστε το πρόγραμμα να είναι λίγο πιο χαλαρό και οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμη περισσότερο τις διακοπές τους.

Επίσης, όπως κάθε χρονιά, θα υπάρξουν και αρκετές σκακιστικές εκδηλώσεις το πριν (7-8 Ιουλίου) αλλά και κατά τη διάρκεια του κυρίως τουρνουά στις οποίες θα περιλαμβάνονται ατομικά και ομαδικά τουρνουά μπλιτζ και ράπιντ, αγώνες μπλάιντ, διαγωνισμοί λύσης προβλημάτων κ.α. (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συμπληρωματική προκήρυξη). Να ένας ακόμη καλός λόγος να έρθει φέτος κανείς στην Ικαρία νωρίτερα!

Την αναλυτική προκήρυξη του τουρνουά, που όπως πάντα θα περιλαμβάνει και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις μπορείτε να τη δείτε εδώ ή να την κατεβάστε τη σε μορφή .doc ή .pdf.

Για όσους έχουν επισκεφθεί την Ικαρία στο παρελθόν το νησί δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως όσοι σκέφτονται να το επισκεφθούν για πρώτη φορά μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://www.island-ikaria.com, http://www.nikaria.gr, http://ikarianet.gr, http://ikariaki.gr, http://www.ikariamag.gr, http://www.visitikaria.gr και ενώ όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση της φυσική ομορφιάς του νησιού μπορούν να δουν πολύ ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες στη διεύθυνση:

(επιλογή τοποθεσίας μέσω του χάρτη google ή από το μενού Locations (Τοποθεσίες))

Τέλος όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ατμόσφαιρα του τουρνουά και να δουν τη γνώμη άλλων σκακιστών για το νησί και τη διοργάνωση ας ρίξουν μια ματιά εδώ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά από την οποία μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα νέα της διοργάνωσης είναι:


ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες καθημερινά (5-8 μ.μ.) με τα τηλέφωνα:

6932-478386 και 22750-22713 (κ. Σάββας Κυριάκου)

ή μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d