Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Ίκαρος 2018: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον 41ο Ίκαρο (16-22/7/2018)!

Άποψη του Αγίου Κηρύκου, πρωτεύουσας της Ικαρία, που φιλοξενεί για 41η χρονιά τον Ίκαρο
Για ακόμη μια φορά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ίκαρος ετοιμάζεται να δεχτεί τους σκακιστές και του φίλους που θα προσέλθουν στο όμορφο νησί της Ικαρίας για να συνδυάσουν ένα ενδιαφέρον σκακιστικό τουρνουά με χαλαρές διακοπές.

Το τουρνουά, που ξεκίνησε το 1978 σαν μια φιλική συνάντηση μεταξύ των σκακιστών της Ικαρίας με ισχυρούς προσκεκλημένους σκακιστές για να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στο θερινό σκακιστικό καλεντάρι, συμπληρώνει φέτος 41 συνεχόμενες διοργανώσεις. Το φιλικό κλίμα, η χαλαρή διάθεση, οι λογικές τιμές και η μοναδική αίσθηση της Ικαρίας θα είναι παρόντα και φέτος. Μόνη διαφορά η μικρή μετατόπιση των ημερομηνιών της διοργάνωσης προς τα μέσα Ιουλίου λόγω της διεξαγωγής του πρωταθλήματος Α' Εθνικής. Έτσι το 41ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ίκαρος θα διεξαχθεί το διάστημα 16 έως 22 Ιουλίου 2018 (Δευτέρα-Κυριακή).

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το κόστος συμμετοχής θα είναι κατά το δυνατόν χαμηλό. Προβλέπονται μειωμένες τιμές για όσους προτιμήσουν τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο και φυσικά εκπτώσεις για οικογένειες, νέους, ομάδες σωματείων, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ προβλέπονται επιπλέον εκπτώσεις για όσους προκαταβάλλουν τα έξοδα συμμετοχή τους. Επιπλέον, και φέτος η οργανωτική επιτροπή θα καταβάλει προσπάθεια ώστε οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους σκακιστές που θα ταξιδέψουν στην Ικαρία να είναι μειωμένες. Ειδικές συνθήκες και παροχές θα υπάρξουν και για περιορισμένο αριθμό τιτλούχων σκακιστών που θα συμμετάσχει στο τουρνουά. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με την επίσημη προκήρυξη του τουρνουά που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Για όσους έχουν επισκεφθεί την Ικαρία στο παρελθόν το νησί δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, όμως όσοι σκέφτονται να το επισκεφθούν για πρώτη φορά μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://www.island-ikaria.com, http://www.nikaria.gr, http://ikarianet.gr, http://ikariaki.gr, http://www.ikariamag.gr, http://www.visitikaria.gr και ενώ όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση της φυσική ομορφιάς του νησιού μπορούν να δουν πολύ ωραίες πανοραμικές φωτογραφίες στη διεύθυνση:

(επιλογή τοποθεσίας μέσω του χάρτη google ή από το μενού Locations (Τοποθεσίες))

Τέλος όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ατμόσφαιρα του τουρνουά και να δουν τη γνώμη άλλων σκακιστών για το νησί και τη διοργάνωση ας ρίξουν μια ματιά εδώ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά από την οποία μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα νέα της διοργάνωσης είναι:


ενώ το e-mail της διοργάνωσης είναι: 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

d